Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

Blondie, sylinder å hon

GarasjefjasOpprettet av Bugarella 2013-02-12 17:29
Når jeg nå først skifter stempelringer, så er det visstnok sånn at jeg like gjerne kan kjøre sylinderløpet ut.
"Æ har hon," skriver Ståle til meg på sms.
"Jaha?," tenker jeg, "de' har nå ho mor å'n far å...."
Flenk honj. Men æ ty itj de hjalp i det hele tatt...  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post35

De e bærre lakkert!

GarasjefjasOpprettet av Bugarella 2012-12-28 19:27
Sjekk da, hva som sto i garasjen da vi ivrigste gutta kom dit i dag:
Julegave fra utleier! Det er jammen ikke verst. Det slår meg at vi kanskje ikke er så umulige å ha med å gjøre, da. Læll.
Jeg velger å se sånn på det. Men uansett: Så utrolig trivelig!

Dessuten fikk jeg dette til jul:

Kaffemaskin og Dremel! Det er så lekkert, at jeg har ikke ord! Jeg har ikke sagt det høyt at jeg ønsket meg det, selv om det var de to tingene som sto øverst på innkjøpslista. Og så fikk jeg det. Læll.
Kaffemaskina var fra ungene, og Dremelen fra min utrolig snille kompis, Ståle.

Jeg gjorde veldig lite i garasjen i dag, bortsett fra å drikke kaffe. Men søndag er det garasjedag igjen. Den utenomjordiske garasjekompisen min i hjørnet, som er så lang at jeg aldri egentlig har sett hvordan han ser ut, han skrøt av lakkeringa mi. På en måte:
"Æ e overraska æ, over korr bra de vart!"
"Wow... Takk. De va trivele å hørr!"
"Ja, det konnja verre likar, ja, helt klart, men det konnj absolutt ha verre vær' å!"

Et veldig ærlig kompliment. Takk!

Og på søndag er det neste skjerm som står for tur. Jeg gleder meg. Tenk det da, at jeg gleder meg til å lakkere. Hva blir det neste? Jeg har tydeligvis blitt helt skrudd.

  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post25

Musember

GarasjefjasOpprettet av Bugarella 2012-12-01 21:23

Jeg hiver meg med på jentenes svar på Movember, og markerer at det er kvinner som har mye større museproblemer enn jeg har.

Livmorhalskreft er en av de vanligste kreftformene hos kvinner. Rundt 300 nye tilfeller blir oppdaget hvert år, men tallet har vært synkende de siste tiårene. Dette er fordi stadig flere tilfeller blir oppdaget i forstadier, og kvinnene får behandling før svulsten får utviklet seg.

Antall dødsfall er også synkende, og ligger nå på rundt 100 i året. Utsiktene er svært avhengige av når diagnosen blir stilt, så alle kvinner MÅ være flinke til å huske å ta livmorhalsprøve. Gjør det selv, eller spør din kone: ”Når tok De celleprøve sist, kjære?”

Les om Musember her: Musember

Å la behåring under undertøyet bli en offentlig sak, er ikke aktuelt for meg. Så mens andre kvinner lar intimhåret gro, skal jeg forsøke å ta én mus i fella i garasjen hver dag frem til jul.

Jeg oppfordrer alle andre også:

”Ta en mus – i solidaritet med de med virkelige muserelaterte problemer!”

(Jeg lover å ikke legge ut flere musebilder. Det er nok nå, jeg er enig.)

Sjekk forresten hva vi serverer sjokolade på i garasjen hos oss:

Ser du hva det er? Det er et bilglass, men fra hvor på hvilken bil?

I morgen skal jeg på fotosafari i en god gammeldags søppeldal i nærheten. Det skal visstnok være en folkevogn der. Gleder meg!

Ha en fin Musember!

Screw you with love

  • Kommentarer(3)//www.solveig.no/#post16

Det er mus i garasjen!

GarasjefjasOpprettet av Bugarella 2012-11-17 17:40

- Eeeh, ja?!? tenker du.

- Er det ikke det som er hele poenget med denne bloggen?

Men det er flere, og en del av dem betaler ikke husleie, for å si det sånn.

De ser så uskyldige ut, de små krypene, men jeg sikker på at de liker folkevognboblebakseter til lunsj, og før vi vet ordet av det, har vi hver vår lykkelige familie installert i polstringen.

Så beklager lille søte frøken, dette er det jeg vil karakterisere som 1-0 til meg:

Skal jeg være nøyaktig er det 3-0.

Og de spiser sjokolade. Det var det eneste jeg hadde av spiselige varer i garasjen i går kveld, bortsett fra noen vinrester og kaffe, men det tror jeg ikke hadde funket. Og jammen likte den Bergene Melk med Smørbukk, den lille hårballen.

Ha en fortreffelig og musefri lørdagskveld - hvis du vil.

Screw you!

(...ikke musa. Den kan helst la være!)

  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post9

It’s screwday! Og Bugarella moteblogger

GarasjefjasOpprettet av Bugarella 2012-11-08 21:57

Det er torsdag, det er snart helg – som det ofte er på torsdager, jeg er glad – hvilket jeg ofte er når det snart er helg, og jeg har tilbrakt kvelden sammen med gamle fru B. Livet ruller!

Apropos ruller. Har jeg presentert Willy?
Du vet, noen blir født til å bli bonde, enkelte blir født konsernledere, og andre blir født til å bli konge. Willy, han ble født inn i den noe ubarmhjertige rollen som det de fleste her i distriktet kaller (jeg har ennå problemer med å si ordet) garasjehore: Et liggebrett med hjul, for å komme seg lett inn under bilen. Det er fritt fram å ligge og rulle seg på den, og den er som regel felles for alle i garasjen. Derfor yrkesbetegnelsen.

Vel, det er et nyttig mobilt møbel og hjelpemiddel, så jeg ville selvfølgelig ha en sånn. (Kanskje mest fordi det så gøy ut å ligge på den: ”Jeg er under bilen – Jeg er ikke under bilen – Jeg er under bilen – Jeg er ikke…” osv.)
Så jeg bestilte en, fikk den, og jeg digget den fra dag én. Jeg så med en gang at dette ikke er noen hore. Helt klart ikke. Den er bare min! Og skal jeg ligge og rulle på den ukentlig, så er det heller ikke en kvinne. Det er utvilsomt en mann, og den måtte ha et navn. ”Rulle” var det første som slo meg, men det hørtes så lubbent ut. Så da ble det Willy. Og for å sikre meg mot at han skulle bli behandlet som en hore, så merket jeg ham med en liten påminner:

Men altså, han kan godt lånes bort. Vi er greie å ha med å gjøre, både Willy og jeg. Så om noen av de andre gutta vil rulle på Willy, så får de lov til det. Hvis de tørker av den etterpå.

Willy er ganske typete av seg, og har overdel trukket i sebramønster. Resten er i rødt og svart, og han matcher the Bugarella-style veldig bra. Jeg og gamle fru B er jo opptatt av farger og moter, som damer flest, og Willy glir godt inn i gjengen.

Apropos mote. Jeg er selvfølgelig veldig klesbevisst når jeg er i garasjen også, som ellers. Her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene, og jeg bruker lang tid på å velge ut antrekk når jeg skal skru. I dag for eksempel, har jeg hatt på dette:

Her har jeg en såkalt pesk, eller termojakke om du vil, fra Obs! Bygg til 249,- kroner. Den er i 100% polyester, og herlig varm og god. Jeg kan gå og glede meg til å dra til garasjen, bare for at jeg vet at jeg skal ha på denne!
Innenfor har jeg ullundertøy fra Aclima. Jeg fikk det i julegave for noen år siden, og det er fantastisk godt og varmt.

Buksen er fra Biltema, den er svart og koster 199,- kroner. Den er i bomull og polyester, og selv om den ikke er av de mest slitesterke, duger den lenge til mitt bruk.

Hanskene er kjøpt på Clas Ohlsson for 79,- kroner.

De er stilige og meget smidige hansker av tynt, mykt geiteskinn og nylon, som gir en god fingertuppfølelse, og de har en praktisk strikk ved håndleddet, som holder skitt og søl borte.

Hørselvernet og vernebrillene – Vel de stammer fra arbeidsbenken til naboen. Jeg har ingen aning om hvor de er kjøpt, men jeg har nettopp kjøpt mine egne, jeg bare glemte å ta dem med i garasjen. Jeg har disse vernebrillene fra Biltema, og dette hørselvernet.

Luggene er hjemmestrikket av min svigermor, som ikke er min svigermor mer. Men luggene er utrolig bra fremdeles! Det er hun også forøvrig.

Treskoene kjøpte jeg en gang rundt 2006, på Falkanger sko, men kan ikke for mitt bare liv huske hva de kostet, og merket er slitt bort, så jeg vet ikke hva de heter heller. Men jeg elsker dem, og har tenkt å bruke dem helt opp, før jeg vurderer å kjøpe nye. Men når jeg skal ha meg nye en gang, da skal jeg jammen kjøpe meg sånne: Sanita Wood Classic.

Sminken består stort sett av gammel tectyl i håret og bilstøv i ansiktet, blandet med grease og gammel motorolje.

Om jeg fikk gjort mye i garasjen i kveld...?

Neeehhh... Ikke nevneverdig.

Ha en motebevisst helg, og screw you all!

  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post7

Life is a highway

GarasjefjasOpprettet av Bugarella 2012-11-04 17:31
I did it! Yes I did!

Skjermen er ferdig skrapt! Min garasjekollega lurte på om jeg har fått skrapesyke. Hvis symptomene er stive håndledd, ømme knær, kalde tær og svarte prikker i hår, øyne og ansikt, så er svaret ja. Jeg kan nok ikke gå på jobb i morgen, nei.

Musikk er essensielt for å koble ut når jeg øver på tålmodighet, og gjerne bilrelatert musikk. Det finnes utrolig mye bra der ute. Sjekk her for eksempel:


Hva er det mitt øye skuer? Joda, det er en FOLKEVOGNBUSS. En bay window fra 1972.
Knegg! Neida, jeg har ikke peiling. Jeg bare later som, og prøver å være en av de kule gutta som kan alt. Men jeg tror seriøst det er en bay, såvidt jeg kan se.
Og så denne. Denne er BEST:

Jeg bare må danse. Litt i skjul, under skjermen, bak bilen. Eventuelt ta i bruk hele garasjegulvet når jeg er alene. Hæli!
Denne av Tom Waits er mer av den avslappende sorten, og utrolig vakker. Waits er et geni:

Ol'55 handler om da Tom Waits en gang skulle kjøre hjem fra et damebesøk han hadde vært på, grytidlig en morgen. Så hadde girkassen hengt seg opp, og bilen var umulig å få ut av revers. Han måtte rygge hjem på highwayen, til andre bilisters frustrasjon.

Da skal det herved hviles på laurbær, inntil jeg husker at den bilen min har to skjermer til, med minst like mye tectyl under som de to jeg har gjort ferdig. Den tid, den lykke.

Screw you!

  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post5

Pannekaker med helsetrøye, en snartur til Hitra og Pitt-stop på Melhus

GarasjefjasOpprettet av Solveig Tofte 2012-10-28 08:59

Jeg har oppdaget at det er veldig sosialt å ha en garasje. Det faktum at jeg ennå ikke har postet ett eneste innlegg i kategorien "Skruing" sier vel det meste om det.

Forrige helg inviterte jeg for eksempel til garasjekaffe og vafler - eller pannekaker med helsetrøye, som en eller annen kalte det - i vår garasje, og det ble veldig trivelig. Masse folk, både kvinner og menn, og det understreker det jeg allerede visste - Jeg DIGGER folkevognfolk! De er skrudd hele gjengen, det ligger vel litt i kortene, og jeg synes jeg passer godt inn.

Så da jeg fikk tilbud om å bli med på garasjebesøk en ettermiddag i uka som var, takket jeg selvfølgelig ja.

"Blir du med en tur i garasjen til Tor, en ettermiddag denne uka?" var spørsmålet på sms.

"Ja, gjerne. Når?"

"Hva med torsdag?"

"Ok."

"Ja, det passet for Tor også. Da sier vi det. Du vet han bor på Hitra?"

"Ehh.. Nei."

Hitra, Frøya, Fjellværøya... Who cares? Garasje er garasje, samme hvor den er, så lenge det er folkevogner inni den. Det ble snøstorm, det ble opphopning av trailere både før og etter Hitratunnelen, men en fin tur, og et herlig gjensyn med Tor, som ble skviset av veien av en bil i sommer: Bil i bergveggen.

Tor Edgar No Hassle, only great determination:

Dette er rattet som sto i bilen:

I morfinrus, med masse sting i ansiktet, og brukne ribbein, fikk Tor skyss til butikken for å handle nytt verktøy, og gøyv på bilen. Her skulle det rettes! Nedturen kom etter noen uker, forteller han i ettertid, men han ga ikke opp, og etter en stund kom arbeidslysten tilbake. Nå er bilen på god vei til å bli kjørbar igjen. Fantastisk! Dette står det utrolig respekt av.

Dessuten fikk vi eplekake og is. Sånt kan også likes, når man er på garasjebesøk. Ja til eplekake på garasjebefaring!

Og i går kom Pitt'n fra Oppdal innom Melhus. Pitt prøver så godt han kan å være frekk og usmakelig, men han lykkes ikke i det hele tatt. Han er bare god og snill. Det er mulig han lurer noen få ennå, men det er jaggu ikke mange. Har du, eller har kjøpt deg noe du er stolt over, kan du være sikker på at Pitt har kasta mange sånne gjennom årene.

Men nå er det søndag, jeg skal til bunns i denne kaffekoppen, og så skal jeg i garasjen en tur før jeg skal underholde tre småbobler etterpå.
Neste innlegg blir et i kategorien "Skruing" (jeg gjør nemlig litt i garasjen også, faktisk) - Jeg lover (meg selv).

So till so long:

Screw you all!
(Og det er godt ment)

  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post3

Tingenes tilstand

GarasjefjasOpprettet av Solveig Tofte 2012-10-18 15:33

Jeg har en tendens til å bli over gjennomsnittet opptatt av utstyr (jeg synes jeg hører ”det sa brura å!” fra sidelinja…). Tidligere har det vært gadgets - pc-programmer og utstyr, telefoner og dingser, men dette ble jeg litt lei av faktisk.

Så nå, når jeg er introdusert for bilverdenens uutgrunnelige ting-verden, så ble jeg lett frelst, kan man si. Heldigvis har jeg lite penger, for hvis ikke, hadde jeg sannsynligvis vært nødt til å anskaffe meg en garasje til, allerede.

Nyeste ting er understellsbukker:

De ble innkjøpt fra Torshov bilrekvisita i dag, etter en grundig gjennomgang av understellsbukkmarkedet i Tiller-området. Og skal det være, så skal det være: De tåler en maksvekt på 6 tonn hver! Så om noen trenger å ha 24 tonn opp på bukk, er jeg rette dama å spørre.

Noen som antydet at det også er en tullebukk med i bildet her…?!

Saken er at de er høye, og det er en fordel, når jeg etter hvert skal ligge under bilen og rulle meg på Willy, og smøre Owatrol olje på bunnplata, for å bevare den så herlig rustfri som den er i dag. Det er ett av mine første gjøremål, i tillegg til Tectyl i hjulbuene. Det er utrolig flott å være i et miljø med folk som har gjort ALT før, for mens jeg har en følelse av at dette faktisk er omfattende jobber, omgås jeg nå folk som snakker om dette som en greie de bare gjør attåt alt det andre. Flott! Jeg kan også klare det!

Apropos dét: Jeg skiftet plugger på bruksbilen min, en Citroën Berlingo, selv her om dagen, og jeg klarte det også. Glad og fornøyd tok jeg med en bilkyndig venn på prøvetur, og jo da, bilen gikk upåklagelig.

– Men hvorfor lyser bremselampa di i dashbordet, spør kompisen min.

– Neeeei, sier jeg, jeg tror det er en overledning. Blinklyset virker bare innimellom også. Så neida, det er ikke noe å bry seg om.

– Åkei… (Jeg synes jeg hører i ettertid at han tenkte seg om, for å formulere seg riktig.) Er du sikker på at det ikke er noe med bremsene da? Det lyset lyser for eksempel ofte i nedoverbakk, hvis det er lite bremsevæske. Eller når du bremser, hvis bremseklossene er slitt.

–Ååååå…?!?! Åhjaha, ja, så det lyset BETYR noe liksom…?!?!?!

Jeg vet ikke hvor lenge jeg skal få høre den der, men dagen etter fikk jeg i alle fall følgende sms klokken 07.45:

”Likt de resonemanget ditt om koffår rødlampa i dashboret blinka… KORTSLUTNING I DASHBORDET.. for det kunn VERTFALL ikke vær at den VARSLA lite bremsevæske eller slitte klossa… Hehe!”

Jada, så her er det bare å lære seg å le av seg selv, hvilket jeg er ganske god på fra før, men nå også FØR KLOKKA ÅTTE om morgenen.

  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post1
Neste »