Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

Hjuleverksted

SkruingOpprettet av Bugarella 2012-12-14 21:34

Jeg er tom for gløgg, og hjuleverkstedet er over. Nå hadde jeg tenkt å ta hjuleferie, men sånn ble det ikke…

Det begynte så veldig, veldig bra. Under en knallklar himmel, med masse gløgg i sekken, og ved godt mot, trasket jeg bortover i kulden. Jeg fikk opp varmen ganske fort, delvis på grunn av den ekstra dieselvarmeren:

Kanskje også antrekket:

Men også helt klart:

I går pusset jeg sveisene i innerskjermene, og sprayet over med Epoxy Brunox, som visstnok (ifølge en viss helt jeg ikke skal si navnet på akkurat i dette innlegget) skal være hakket bedre enn Corroless (hva vet jeg…?!?).

Brunoxen er blank, og skal bli svart bare ved kontakt med rust. Stort sett under det som er avbildet over, var det helt blankt metall, såvidt jeg kunne se. Enten reagerer den derfor også med blankt metall, eller så ruster metall uten at det blir synlig for det blotte øyet, i løpet av sekunder.

Uansett, i dag, etter et par kopper gløgg, var det klart for grunning. Eller, nja, litt minimal maskering først, noe som absolutt aldri bør overdrives. Det er jo så utenkelig kjedelig. Det er forresten grunning også, men denne tørket særdeles raskt.

Så var tiden kommet. Dette var spennende, fordi det viste seg i sommer, da jeg lakkerte felgene mine etter et kurs som het ”Lær & lakk” med min supre Rod-venn på Byåsen, at bilen min er slett ikke er lakkert i Rubinrød, hvilket den burde vært.

Så tidlig denne uka tok jeg med en skjerm til Lakkspesialisten på Leangen, og fikk skannet fargen. Og den ble temmelig bra, det må jeg si:

Jeg synes fargen ble overraskende rett, og det skal bli spennende å se hvordan det tar seg ut når den blir helt tørr.

Så skjedde det som gjør at jeg nå lurer på om morgendagen vil bli en dagen derpå, eller om dette var en genial idé skapt i glede og kreativitet midt i et givende hjuleverksted, og langt nede i en termos med gløgg. Min gode venn, Arnstein, stakk innom. Han er sånn rundt omkring verdens beste fyr, og alltid hyggelig å få på besøk. Men jammen skal jeg si han er litt av en svirebror også…

”Skal du ikke lakkere hele innerskjermene da?! Det ble jo så fint!” sier Arnstein.

Og før jeg vet ordet av det, har jeg gjort dette:

Heh… Joda, jeg skal lakkere hele innerskjermene faktisk.

Jeg som hadde snakket så varmt om den ”originale lakken” der. (Den er ikke original vet du, når den er bare nesten Rubinrød.)

Jeg er lett å overtale, men som jeg GLEDER MEG til å lakkere de innerskjermene nå. Wooohoooo!!! Jeg tror det blir bra!

I kveld…

Hva jeg tenker i morgen blir en annen sak. Da skal jeg vel innse at jeg har en god del mer arbeid å gjøre nå, og jeg som egentlig hater lakkering og maling. Det spørs om jeg bør drikke gløgg oftere.

Dessuten har jeg bestemt meg for hvilke dekk og felger jeg har lyst på. Jeg tror jeg må lete en stund, men det blir utrolig überkult. Hjuloppheng bak er ferdig svertet med en blanding av Owatrol olje og svart maling, og dette blir så bra med de felgene jeg skal ha:

Jeg gleder meg til sommeren, krusing og treff, med knallrøde innerskjermer og svarte hjulsenter. Og verdens kuleste hjul - Håper jeg...

Screw you!

  • Kommentarer(3)//www.solveig.no/#post22