Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

O hjul med din glede

SkruingOpprettet av Bugarella 2012-12-21 18:57

Hjulefreden har senket seg, og gamle fru B står fredelig i stallen. Jeg har booket det siste rommet i herberget, og skulle det reke en fødende jomfru forbi i løpet av hjulehelgen, så er det god plass der borte. Å bli svøpt i en deilig thermojakke, og lagt i baksetet på en folkevognboble – Det må være en langt bedre oppfølger, enn originalen.

Jeg ble ferdig til jul i år. Både med lakkering av innerskjermen jeg gøyv løs på forrige helg, og med hjulekjolen min i John Deere-grønn/gul bevernylon. Vasking og baking er oppskrytt, men boden er full av gaver, kjøleskapet fullt av mat, og roen siger sakte men sikkert inn i kroppen.

O hjulefred…

Vel, om noen skulle lure på hvordan den skjermen ble, så var forløpet som følger.

Utgangspunktet:

Skrapt nesten fri for gammel Tectyl:

Vasket med white spirit:

Er dette bra nok....?

Arnstein: "Ska du itj lakker no da? Det e bærre å slip ne litt sjø... Sjå hær no:"

Midtveis i slipinga:

Epoxy Brunox påført:

Denne var nok litt kald da jeg sprayet den på, og den fløt ikke skikkelig sammen. Jeg måtte pusse litt lett over med pussepapir, og jeg tror jeg synes det ble bra nok. BRA NOK.

Ett lag grunning:

Andre lag grunning:

Og lakkert:

Det er så morsomt å lakkere!!! Alvorlig talt, faktisk. Det var dritgøy. Midt i prosessen innså jeg at dette faktisk er min bil, og at jeg gjør som jeg vil med den (hva har jeg trodd før…?!). Dermed fant jeg ut at jeg driter i resultatet, jeg skal bare gjøre mitt beste, og LÆRE AV DET. Og det gjorde jeg. Det ble BRA NOK! Ikke perfekt, slettes ikke, men det er bare tredje gang jeg trakterer en lakkboks i hele mitt liv, og jeg tror ikke lakkeringsgenet er noe jeg er født med. Jeg har blitt flinkere, og dette ble BRA NOK.

Jeg har hatt et par runder med lær & lakk-kurs, og det er vittig at jeg hører lærerstemmene bak meg ennå, når jeg lakkerer:

”Ja, du må bare spraye nå, du må ha på nok, så det flyter sammen.”

Og så, rett etterpå, uten at jeg helt skjønner akkurat når det skjer:

”Hey-hey! Ikke ha på for mye! Da renner det!”

Jeg sprayer, glad og fornøyd, med indre stemmer som sier at jeg må ha på nok, så det flyter sammen. Før jeg plutselig hører inni hodet mitt at jeg har hatt på for mye, og at jeg må passe meg. Velvel… Noen runder til, så kan det hende at jeg stopper FØR de stemmene sier at jeg har hatt på for mye.

Jeg fikk lite sig denne gangen, bare ett sted, så vidt jeg kunne se etterpå.

Jeg må jevne ut overgangen mellom ny og gammel lakk litt når jeg får tid, og så er jeg spent på hvordan lakken oppfører seg i plateskjøtene, hvor jeg sprayet inn Tectyl ML Greenline. Den er veldig oljete, og jeg vet ikke hvor glad den er i lakk. Jeg vasket med white spirit etterpå, før lakkering, og så får vi nå se da.

Jeg kunne selvfølgelig ikke vente med å ta av maskering og tildekking, og dette ble det foreløpige resultatet. Hjulerødt og deilig. DEILIG:

Jeg gleder meg til å savne garasjen i jula. Jeg gleder meg til jul sammen med de tre småboblene jeg elsker mest i hele verden, og jeg gleder meg til julebord med de andre folkevogngutta den 12. januar. O glede.

By the way, den traktorkjolen skal avfotograferes i morgen, og vil bli publisert på nettet etterpå, som seg hør og bør. Følg med…

God hjul, til alle kjente og ukjente lesere – Let us all have a peaceful brake!

I screw you all!

  • Kommentarer(4)//www.solveig.no/#post23