Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

Kvinnfolk og bil…

SkruingOpprettet av Bugarella 2013-02-08 20:09

%&…#§#*!!*”…#£¤..!!!

Jeg vil ikke snakke om det.

Egentlig. Men jeg har pålagt meg selv i eksponeringsterapi, å fortelle verden om idiotuhellet mitt i dag.

Jeg demonterer og vasker motor for tida, og gjør klart til å skifte pakninger, lager, støtstangrør og diverse. Superartig, og veldig lærerikt. Nesten i overkant.

Jeg har demontert toppene, og plukket like godt av sylindrene, for å rengjøre skikkelig. Jeg dekket stemplene godt til, og satte i gang med å vaske motorblokka. Det blir veldig bra, og jeg blir inspirert. Jeg må av med dekselet under veivakselreimhjulet, fant jeg ut. Der var det mye dritt og oljesøl, og dekselet kan med hell få et lag svart lakk. Da må reimhjulet av.

Åkei, når jeg svinger på hjulet, så beveger stemplene seg, og jeg må altså sørge for å holde hjulet godt igjen når jeg forsøker å løsne bolten. Jeg putter inn et skrujern i et hull på hjulet, og legger krefter på skralla, og KAPANG! – PLING! Der smeller det, og en metallbit spretter ut på gulvet. Jeg ser med en gang hvor den har kommet fra, og det var både svarte og grønne uttrykk som spontant løp ut mellom mine lepper. Veldig lite sjarmerende. Jeg skjønner i ettertid at skrujernet aldri fikserte hjulet mot motorblokka som jeg trodde, men stempelet tok hele støyten. Jeg hadde vel egentlig flaks da, som tok bare ett stempel.

Så utrolig dustete.

Jeg er ikke av dem som blir sur så fort, og langsint er jeg enda sjeldnere. Men etter dette var jeg mutt i over en halvtime. Da begynte jeg å bli litt flirfull av min egen surhet, og det gled sakte over. Dessuten fikk jeg også en utrolig hyggelig melding om at det ligger en ny sylinder med tilhørende stempel og venter på meg litt lenger oppi dalen. Den får jeg kjøpe til den nette sum av ubetalelig, mot avhenting, og jeg tenker at jeg herved kan slutte meg til den kloke uttalelsen av krisepsykologen som kom først til stedet da ulykken hadde skjedd:

”Men, dette er bra! Learning by doing. Nå har du lært.”

Jepp.

Nå vet jeg at hvis jeg skal demontere reimhjulet på en boblemotor, så gjør jeg det før jeg demonterer sylindere og stempler. Check.

Her fant jeg igjen biten, etter at jeg hadde plukket den opp etter uhellet, bannet, og kastet den med full kraft i gulvet igjen:

Tuborg, potetgull, Idol og eksponeringsterapi hjelper det også. Jeg er fremdeles en dust, men en stadig klokere dust.

Screw you!

  • Kommentarer(2)//www.solveig.no/#post32