Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

Indianer-Jonas og Det fordømte stempel

SkruingOpprettet av Bugarella 2013-02-10 18:56

Jeg fikk en flott lørdagstur oppover Gauldalen i går, i et fantastisk solskinn, og med 22 kalde grader på stokken. Da blir naturen unektelig vakker å se til.

Og det var veldig artig å demontere sylinder og stempel sammen med en trivelig fyr fra Horny Island Aircoolers, som uten videre hostet opp en 1200-motor som kunne brukes som donor.

Min begynner å bli ganske så ren nå, og dette er inspirerende arbeid. Utrolig mye artigere enn å vaske hus, klær og kopper. Dessverre...

Så i dag var jeg virkelig motivert, topp ambisjoner, og det på tross av seks minusgrader inne i garasjen ved ankomst. Etter show-and-tell-metoden fra i går, følte jeg at jeg nå kunne demontere stempel. Og etter det jeg kan forstå, så gikk det brukbart.

Jeg er åpen for kritikk i ettertid, på metoder og bruk av utstyr – Fullt bevisst på at jeg gjør ting jeg ikke har peiling på. Men artig er det!

Jeg leser på internett at man kan skade stempelstaget hvis man banker og slår på kryssbolten for å få den ut… Nåååh. Men jeg måtte jo dét, den satt litt fast. Våkner plutselig en søndagsmorgen med skikkelig rådebank jeg nå da, sikkert. Dagen-derpå-følelsen…

Vel, den tid, den erfaring.

Da jeg var klar for å montere nytt stempel, så kom det for en dag at en gulost slett ikke bare er en gulost, og at en 1200 boblemotor slett ikke bare er en 1200 boblemotor. Feil stempel. Kryssbolten på det nye stempelet er større enn på mine, og går ikke inn i hullet på stempelstaget.

Calling Horny Island: ”Ja, hallo, er Indaner-Jonas hjemme? Jeg skulle hatt litt mer hjelp med Det fordømte stempel…”

Joda, Indianer-Jonas ordner dette han. Jeg får ta elvebåten og padle oppover dalen etter enda et stempel. Så blir alt bra.

Mentor #1 sier forresten at han har hon, så jeg får gått over sylindrene med det samme jeg holder på. Jeg lurte på om det er en hann-hon eller ei tispe han har.

Det eter på seg dette prosjektet mitt. Men det blir sikkert bra. Nå når jeg til og med får lånt meg en hund. Håper den er god på motor.

Screw you!

  • Kommentarer(0)//www.solveig.no/#post34