Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

En hilsen fra Sverre

FolkevognpratOpprettet av Bugarella 2013-02-15 22:20

I postkassen i dag, lå det brev fra Sverre. Hvalfangeren fra Høyjord, som eide ovalen min aller først. Den stolte nybilkjøperen fra 1954, som syntes det var så artig å høre at bilen hans fortsatt eksisterer.

”Utrolig at den lever ennå, skulle vært moro og sett den,” skriver Sverre i det veldig hyggelige, håndskrevne brevet.

I konvolutten lå også disse bildene:

Det nederste er fra 17. mai 1955, der Sverre og kona Signe står i midten.

Sverre skriver at han og Signe hadde mange fine turer i bilen, og at de har mange gode minner i ettertid.

I tillegg har jeg også fått en fantastisk historie fra Cheron på VWNorge. Han har en oval fra Høyjord, akkurat som meg, han har snakket med en lokal helt, som kunne fortelle om en herlig tid som ung i bygda på 50-tallet. Cheron skriver følgende:

"Tidlig på 50-tallet her på Høyjord var det to landhandlere ved siden av hverandre, bygdas samlingspunkt, og når ovalene våre kom til bygda, sånn midt på femtitallet var det stor stas! Det trakk til seg både bedårende pikebarn og ungdommer som syntes disse hvalfangerene var hardbarka skjønnheter, med livserfaring og penger! Og sist og ikke minst: flunka nye bobler!"

Eieren av Cherons boble var kjent for å være god til å få bilen til å ligge særdeles bredt utenfor landhandelen, til eierens store irritasjon.

"Han kom rundt svingen ved Høyjord stavkirke og lå bredt, mens drankerene lå på gresset utenfor butikken med varmt øl og en dram og skoggerlo. Ungene stod på gjerdet og heia gutta frem! Det var kappkjøring med oval, Fiat og Trabant. Støvskyene stod, og disse bedårende pikebarna stod og svermet blant gutta.

Landhandleren kom stormende ut og jaga de vekk fra butikkområdet, så de fylte bilene opp med piker og øl, og spant opp til Merkedammen, et idyllisk vann der jeg kan tenke meg at mangt ett hjerte ble vunnet og knust sene sommerkvelder...

Akk, tenk å ha fått oppleve femti tallet på bygda da...."

Enig Cheron, unektelig bonderomantisk!

Dette er inspirasjon til å ta fatt på arbeidet med å få ovalen kjørbar igjen, og ta den med på besøk til Høyjord. Og ikke minst til Sverre Hvalfangeren.

  • Kommentarer(1)//www.solveig.no/#post37