Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

Tingenes tilstand

GarasjefjasOpprettet av Solveig Tofte 2012-10-18 15:33

Jeg har en tendens til å bli over gjennomsnittet opptatt av utstyr (jeg synes jeg hører ”det sa brura å!” fra sidelinja…). Tidligere har det vært gadgets - pc-programmer og utstyr, telefoner og dingser, men dette ble jeg litt lei av faktisk.

Så nå, når jeg er introdusert for bilverdenens uutgrunnelige ting-verden, så ble jeg lett frelst, kan man si. Heldigvis har jeg lite penger, for hvis ikke, hadde jeg sannsynligvis vært nødt til å anskaffe meg en garasje til, allerede.

Nyeste ting er understellsbukker:

De ble innkjøpt fra Torshov bilrekvisita i dag, etter en grundig gjennomgang av understellsbukkmarkedet i Tiller-området. Og skal det være, så skal det være: De tåler en maksvekt på 6 tonn hver! Så om noen trenger å ha 24 tonn opp på bukk, er jeg rette dama å spørre.

Noen som antydet at det også er en tullebukk med i bildet her…?!

Saken er at de er høye, og det er en fordel, når jeg etter hvert skal ligge under bilen og rulle meg på Willy, og smøre Owatrol olje på bunnplata, for å bevare den så herlig rustfri som den er i dag. Det er ett av mine første gjøremål, i tillegg til Tectyl i hjulbuene. Det er utrolig flott å være i et miljø med folk som har gjort ALT før, for mens jeg har en følelse av at dette faktisk er omfattende jobber, omgås jeg nå folk som snakker om dette som en greie de bare gjør attåt alt det andre. Flott! Jeg kan også klare det!

Apropos dét: Jeg skiftet plugger på bruksbilen min, en Citroën Berlingo, selv her om dagen, og jeg klarte det også. Glad og fornøyd tok jeg med en bilkyndig venn på prøvetur, og jo da, bilen gikk upåklagelig.

– Men hvorfor lyser bremselampa di i dashbordet, spør kompisen min.

– Neeeei, sier jeg, jeg tror det er en overledning. Blinklyset virker bare innimellom også. Så neida, det er ikke noe å bry seg om.

– Åkei… (Jeg synes jeg hører i ettertid at han tenkte seg om, for å formulere seg riktig.) Er du sikker på at det ikke er noe med bremsene da? Det lyset lyser for eksempel ofte i nedoverbakk, hvis det er lite bremsevæske. Eller når du bremser, hvis bremseklossene er slitt.

–Ååååå…?!?! Åhjaha, ja, så det lyset BETYR noe liksom…?!?!?!

Jeg vet ikke hvor lenge jeg skal få høre den der, men dagen etter fikk jeg i alle fall følgende sms klokken 07.45:

”Likt de resonemanget ditt om koffår rødlampa i dashboret blinka… KORTSLUTNING I DASHBORDET.. for det kunn VERTFALL ikke vær at den VARSLA lite bremsevæske eller slitte klossa… Hehe!”

Jada, så her er det bare å lære seg å le av seg selv, hvilket jeg er ganske god på fra før, men nå også FØR KLOKKA ÅTTE om morgenen.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.