Bugarella's garage

Bugarella's garage

Denne bloggen...

...er ikke stedet for samfunnskritiske sleivspark, dype religiøse diskusjoner, eller interessante betraktninger rundt partikkelfysikk og anyoner.
Dette er stedet for lettsindig fjas, om meg og mitt, og da i hovedsak det jeg gjør rundt folkevognene mine.

Høl

FolkevognpratOpprettet av Bugarella 2014-01-02 22:29

Det finnes mange slags høl.

Musehull i taktrekk, for eksempel, eller hull i veien. Hull i hukommelsen er også et kjent fenomen. Jeg driver med en del tetting av hull om dagen.

Ja, for eksempel så tetter jeg hull i ferieplanene for sommeren 2014. Fy søren, som jeg gleder meg!! Som bloggen min kanskje bærer preg av, så har jeg ikke akkurat bodd i garasjen denne vinteren, som i fjor.

«Hvilken bil er det som har eksplodert her, da?!» spurte den lange fyren i hjørnet tørt her om dagen. Noe har skjedd, men nei, det er kanskje ikke i overkant konstruktivt....?!

Jeg kjenner til gjengjeld at jeg gleder meg så syyyyyyykt til å hente gamle fru B fra låven til Lars og ut og kjøre igjen nå. Trøndelag har vært snøfri hele vinteren, og jeg har hatt et par runder med diskusjon med meg selv om det faktisk ikke egentlig er ok å hente henne ut nå... Sola har jo snudd! Vi har hatt varmegrader i hele desember. Jeg tror ikke det blir vinter! Eller...

Det var noe med hull i hukommelsen... Det meste av snøen i fjor kom etter jul, og året før kom den først til påske.

Vel, uansett, jeg planlegger sommerferie. SCC helgen 15. til 17. august er spikret. Tett akkurat det hullet du også: Kjøp billett i dag!

Men i tillegg har jeg tenkt meg ut på roadtrip. Den første helgen i juli er jeg invitert til bryllup i Kristiansand, og etter litt vurdering, kom jeg fram til at jeg skal kjøre nedover. Etter enda mer vurdering gikk det opp for meg at jeg da kan kjøre folkevogn!! Oooohh....!! Cool! Jeg har lenge hatt lyst til å ta en garasjesafari rundt i norske garasjer, og nå tenker jeg at DETTE må være muligheten.

Så jeg skal «avertere» etter sofaer til låns for å sove på, eventuelt en plenbit for å slå opp telt, enten uka før eller etter, og ikke minst: Garasjer med folkevognrelatert innhold, som jeg kan få ta en titt på! Med kamera. Og penn. Det må foreviges selvfølgelig. Men bare hvis vertene vil – Jeg KAN faktisk la være å ta bilder og skrive om ting også. Innimellom.

Vel, jeg skal finne den norske folkevognsjela, og bekrefte eller avkrefte at folkevognfolk er coolere enn andre folk. I alle fall aircoolere. Er det sånn som jeg tror, at folkevognmiljøet er mer gjestfritt, hjelpsomt, entusiastisk og inkluderende enn alle andre veteranbilmiljøer?

Jeg begynner å planlegge nå, for jeg vil så gjerne finne han gamle mannen som har folkevogna si fra 1950-tallet fremdeles stående på låven, jeg vil finne hun som er som meg, som er én kvinne blant utallige menn, som også ruller seg med grisen på garasjegulvet og blir lykkelig av det (heter det «grease», kanskje....?!?), han som har trettito folkevogner på uthuslemmen, og ikke klarer tanken på å kvitte seg meg med noen av dem, og selvfølgelig også de som er selve sjela, selve hjertet i det norske folkevognmiljøet: De som kjører sine Type 1, Type 2, Type 3 og Karmann Ghia med senket puls og ro i sjelen hele sommeren, og rusler rundt hele vinteren og føler at det er «noe» som mangler. De som lager treff og moro, og hilser med tydelig hånd og et bredt smil til alle andre som kjører gammel folkevogn. Og blir lykkelig av dét også.

Kanskje er det et eller annet magasin som kan være interessert i reiseskildringen min. Hvis ikke blir det en blogg-greie. I all hovedsak blir det en folkevogngreie. MIN greie, fordi jeg digger folk. Og vogn. Mye.

Vel, om du kjenner deg bare LITT kallet – det trenger ikke være så veldig – så kan du jo ta mål av sofaen eller plena, og se om den passer til en dame 164 cm. Jeg legger opp løypa etter forekomst av sofaer og plenflekker, garasjer og andre folkevognfolk, og plotter inn på kartet. Og jeg kjører gjerne på veier med hull. Kanskje helst nettopp dét.

Vel , apropos hull...


Jepp. Rusthull. Lengst bak på kanalen på ovalen, og opp mot hjulbuen. Så jeg tetter de også. Eller, hittil har jeg kommet til at jeg løsner karosseriskruer og skal løfte på hatten for å komme til. Jeg hadde egentlig tenkt å poppnagle fast aluminiumsplater over rusthullene, i ekte 1950’s bon’kaill-style, men de var liksom litt mer, eh...hullete enn jeg hadde tenkt. Ja, altså før jul så trodde jeg jo bilen var så godt som rustfri. Nå tenker jeg at jeg må gå over blogg-, forum- og facebookinnleggene mine, og endre tekstene til ‟rustfri ”. Du vet, sånn som når folk lager fiktive gåseøyne med pekefinger og langfinger i lufta på begge sider av hodet, når de skal overforklare at de har vært ironiske.

Alt er relativt. Også hull.

En av mine garasjekompiser sa forresten her om dagen:
«It became a lot more fun screwing, when we got a woman in the garage!»
Ja, det var altså den dagen jeg hadde med hjemmebakte julekaker.


Så alle anbefales herved å slippe kvinner inn i garasjene. Screw you!  • Kommentarer(5)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.
Opprettet av Tante 2014-03-24 08:35

Hei Solveig, kjekkt å se at alt går bra. Skal hilse fra alle, savner deg mye. Håper dere er friske........... :)

Opprettet av Bugarella 2014-01-03 21:21

Akkurat, så det er rom i Slagen! :D
Tror det kan bli en veldig fin tur. :) Tar gjerne mot tips også, om folk jeg bør oppsøke. Send e-post: post@solveig.no

Opprettet av Kjell Roar 2014-01-03 17:23

Rom er forresten i Slagen, dvs Tønsberg :)

Blir fin tur, har vært et par turer nedover i Europa på VW-treff selv, med ovalen :)

Opprettet av Bugarella 2014-01-03 16:57

Takk for det! :) Det finnes jo mange veier til både Rom og Kristiansand, og definitivt en annen vei hjem! ;) Så det er slett ikke usannsynlig at Bergen kan plottes inn på kjørekartet.

Opprettet av Solan 2014-01-03 10:04

Glimrende plan med roadtrip, Solveig! Jeg vet ikke om vi bergensere kan håpe på at du tar omveien via oss når du skal på tur fra Trøndelag til Kristiansand, men det er jo lov å håpe... Hvis du så gjør, så må du selvsagt innom garasjer i Bergensområdet. Og en sofa skal det nok bli ei råd med!